Sono Ka Kodim (by Doel Sumbang)

Ari ayeuna, si Mang Entis bagian ayeuna?
Ayeuna we pesen kopi tah opat kitu
(Indomie na sakalian)
Entis, kopi opat, tong eta nya, nu hiji tong amis teuing
(Nu hiji tong, tong digulaan, tong dikopian)
Cangkirna wungkul, enya
(Cageur kitu?)
(Mang Entis bari pangkadieukeun eta roti, Mang Entis)

Sep, panto handap geus dikoncian?
Koncian heula, meh nyonyo
Urang sare maksuna, jadi jonjon pan kitu
(Tariris kieu mah nya)
Tapi nikmat pisan memang nya
Hirup teh, dahar, sare
Ngagok ngobrol, seuseurian
Dahar deui, sare deui
Kopi, udud
Ah geus, geus ngeunah pisan

Tapi tong salah nya
Saya gara-gara sare, sare terus, lulunguh
Nepi ka pernah meunang musibah tah harita
(Gara-gara naon?)
Teuing lulunguh, nya
Aya dongengna kieu geura nya, dongenna
Ieu mah dongeng
Saya ge rada poho-poho deui yeuh
Tapi pernah kajadian kitu

Hudang sare, isuk-isuk embung mandi
Tuluy nginum kopi, ngalebok roti tengik
Buatan pabrik Si Bunhaw, cap beurit deui rotina teh
Tunduh deui, sare deui
Nepi ka kuring ngimpi diudag-udag kunti

(Jalan mana aya kunti?)
Nya da euweuh kunti mah dimana, tahayul lah
(Kuntina diararanting)

Bakat ku reuwas nya beurangna hudang deui
Angger keneh, embung mandi
Nginum kopi deui, ngalebok roti tengik deui
Buatan pabrik Si Bunhaw keneh
Nya eta we, cap beurit keneh

(Si Bunhaw mah jigana produksi rotina teh nu tengi wungkul)

Kitu jeung kitu pagawean dewek unggal poe
Tisaprak dewek hirup sorangan
Indung Bapak geus teu boga
Pamajikan ditalak dua
Anak lima kabeh milu ka indungna

Dahar oge sok nganjukan we
Ka warungna Wa Jabrig tah
Bari sanguna sok rada gigih
(Di pengkolan?)
Sangu gigih teu kabeuli jeung deungeunna
Nya ari, jelema mah
Ayeuna sok jelema pagawean sare
Erek iraha meunang duitna?
Rek iraha beungharna?
(Ngimpi we terus)
Nya, nya, komo pan ayeuna loba jelema teh kitu
Lamun dulur senang dipake pamentaan
Nya kan?
Sakalina ditulungan, heueuh, lain mikir ditulungan teh
Ngadeun ngeungeunaheun
Tuluy we bulak-balik, teu mikir
Matak lamun balangsak tea mah, wilujeng we
Eta mah kitu da
Bongan kitu embung kerja keras nya

Eta sare nya
Tapi sakali waktu pernah kieu nya

Kuring hiji waktu hudang isuk-isuk
Ngan dibere tiris mah komo euy
Beuki embung we kana mandi teh, tuluy

Dina ubin lalangiran
Tulas tulis jadi sajak keur Bapak-Bapak penguasa

Naha eta euy ku aneh nya
Kawas jalma kasurupan dewek naek kana suhunan
Maca sajak tarik pisan
Kawas doger monyet ku tatangga dilalajoanan geura
Aduh geus rupa-rupa, heueuh

Tah gara-gara eta
Trus teuing, teuing kumaha da
Teuing saha nu comel, teuing saha nu bebeja

Da beurang poe isukna kuring ditewak tentara
Aya wae lah

Tuluy ngaringkuk di Kodim
Nepi ka opat poena
Pagawean teu robah, angger sare
Bari angger mumbul mandi
Nepi ka opat poena tah
Bau ajag
Bau anjing leuweung tea
(Tapi bejana meunang kasenangan cenah)
Nya eta

Aya ku nikmat kacida
Meunang simbut, simbut haneut
Meunang bolu, bolu haneut
Meunang kopi, kopi panas
Meunang udud, aya ku tegep Mang Usep, alah …

Enya, tah nepi ka kieu, Pung yeuh
Nepi ka poe ayeuna
Lamun kabeneran selon
Tah ieu panyakit, yeuh
Teu boga duit keur ngopi
Teu boga duit keur udud
Sok ngadadak jadi sono
Iraha ka Kodim deui ?

Atuh da simbut, simbut haneut
Roko gratis
Bolu haneut, gratis
Dibere kamar, enya
Maksud teh lain hayang di, lain hayang disel saya mah ka Kodim deui teh
Nya eta hayang udud gratis jeung boluna, kitu
Punten ah yeuh ka Bapak-Bapak di Kodim
Ah, da ari urang Sunda mah gening ari kana banyol teh teu kira-kira
Ulah janten raheut manah
(Heureuy Bandung)
Tah kitu
Rojer ganti, tewewew
Sakitu ah
(Sakitu wae?)
GEJLIG

7 Responses to “Sono Ka Kodim (by Doel Sumbang)”

  1. jaka Says:

    hade euy, aya ku hade tah… kreatip pisan lah…

  2. jungjunan Says:

    alaaaaaaaaaah nuhun pisan kang :)

  3. kuya_dalam_batok Says:

    wah hebat yeuhh… tapi abde teu acan gaduh laguna yeuhh hoyong pisan yeuhh! upami aya nu masihan abdee kersa da narimana sok atuh kirim ka email abdee puadi@lycos.com

    hatur thanks u:)>-

  4. bodong Says:

    hayang ngiluan :d/

  5. asri Says:

    tiasa nyuhunkn laguna teu, :d:d

  6. mr_slamet Says:

    nyuhunkeun laguna atuh kang, pami tiasa mah diupload geurra. Hapunten ah sateuacanna

  7. Arjuna Says:

    bilih hoyong laguna mangga donlot bae di dieu http://www.4shared-china.com/get/85194916/66a03f1f/Doel_Sumbang_-_Sono_Ka_Kodim__Sare_Wae_.html

Leave a Reply

:) :( :d :"> :(( \:d/ :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :)>- more »